Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2010 16:51 - Транс
Автор: sever Категория: Изкуство   
Прочетен: 3622 Коментари: 7 Гласове:
66

Последна промяна: 04.01.2010 16:56


Трансът е едно спонтанно, целеустремено пътуване в междупластието на пространство-времевия модел на вселената с цел обективно и едновременно наблюдение на минало-бъдещи събития.
Постига се или чрез кармично можене, вследствие натрупани опитности, или чрез овладяването на специални практики, прилагани през епохите от шамани, магове, жреци, култове и ритуали, водещи към Портали във Времето и Пространството.
Трансът е вид астрално пътешествие, което често бива наричано Време за мечтателност.
Чрез него узнаваме, че наистина няма несбъднати мечти, а изоставени желания и че бидейки в транс ни се дава едно Огледало на бъдното и миналото, в което виждаме начините и пътищата да сбъдваме въжделенията си.
Веднъж чух да наричат Транса с необикновеното име Пътищар, което е вид Тръгване в нова Посока, чрез счупване на статуквото, табутата, рамките, канона и отключване на каналите на подсъзнанието на друго ниво.
Достигайки тези изменени състояния на съзнание, човек може да пропътува безкрая на бъдещето и миналото без особени усилия, стоейки Неподвижно.
Днес хипнозата, регресията, внушението може да отведе човек до отвъдности в Космоса, за които не е предполагал, че съществуват.
При входовете за Отвъдното съществуват сакрални и аномални закони за проникновение, които са непонятни за нашето съзнание, но са достъпни за под- и свръхсъзнанието ни.
Най-тайнственото и лесно училище за преодоляването на тези Портали са сънищата. Пребивавайки в сънно или изменено състояние на съзнанието, човек може да научи огромни количества информация, вкл. чужди езици (напр. Теорията за относителността е дадена на Айнщайн насън, както и почти всички изобретения на Леонардо), както и всичко свързано с тайните и законите във Вселената.
Някои хора успяват да постигнат своеобразен вид Транс чрез Рейки (рей - космос, ки - енергия), овладявайки Ключовете на Хармонията, Добиването на ясновидство и пр. докато овладеят Влизането в канала за пътуване чрез мантрата Дзен-сей.
Ако владеем своя възходящ енергиен поток, своята виталност, страстност и Огънят на Сърцето (както повелява Агни йога и др.), то изпадането в транс и астралните пътешествия ще са детска игра за нашите мечтания и сбъдването им.
В съновника Онирокритика се разказва как чрез овладяване степените на потапяне в Отвъдното чрез Транс, можем да видим личното си битие-житие, чуждото такова и социо-значимости като събитийност в предстоящи обществени теми. 
Трансът е постижим и има смисъл само когато Духът е еволюирал на определено космическо ниво и е в състояние да ползва Виденията в Отвъдното само за Добро.
В останалите случаи говорим за натрупване на карма.
Кармата се лекува с Прошка.
Душата - с Любов.
Сърцето - с Огън.
Тялото с Мисъл.
Наслука на всички ви през новата 2010 г. - старт на Тигъра и Светата троица в душите ви!




Гласувай:
66



Следващ постинг
Предишен постинг

1. baletlnetpepas - Аз често
04.01.2010 16:56
изпадам в транс. Тва сигурно е много хубаво!
цитирай
2. cefulesteven - Достигам до близки състояния, д...
04.01.2010 19:55
Достигам до близки състояния, докато пиша, понякога...
цитирай
3. lion1234 - Ето, че вече...
05.01.2010 12:52
се гмурна в чистите и прозрачни води на абсолютната Субективност!
Великолепно есе - кратко, ясно и дълбоко смислено!
Като любител на транс-ценденталната феноменология, не можех да не бъда впечатлен!
Жалко, че гореизброените техники са трудно постижими, но затова пък имаме прелестта на сънищата, които никак не са за пренебрегване!
Наслуки и на теб, Северче!
цитирай
4. sever - Лиън, сънуващо послание,
05.01.2010 13:27
имаме опитностите, защо да не поплуваме и в тези води!? ;))
цитирай
5. sever - Всъщност усетих те в разказа, който написа за мен!!
05.01.2010 13:28
cefulesteven написа:
Достигам до близки състояния, докато пиша, понякога...


Познаваше ме преди да си ме видял. Нарочно се пробождаше на тръните, за да усетиш... ))
цитирай
6. sever - Ако успяваше и да се споделяш по-често и чистосърдечно, цена нямаше да имаш! ;))
05.01.2010 13:30
baletlnetpepas написа:
изпадам в транс. Тва сигурно е много хубаво!


цитирай
7. sunn - . . . Недостижимо, но затова пък ж...
29.03.2010 00:25
... Недостижимо , но затова пък жадувано и мечтано , а от тук и енергията от желание като основа за изживяване на транс . Защо да не наречем страстта условна форма на транса - Душата - с Любов, Сърцето - с Огън, Тялото с Мисъл - когато в един момент като шифър за отваряне на сейф , тези елементи се синхронизират , се получава силна енергия с която мисълта( въображаемото ) би могла вероятно да се нарече транс , условно , но като силно чувство за сбъдване , видение ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sever
Категория: Изкуство
Прочетен: 609964
Постинги: 75
Коментари: 802
Гласове: 18309
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930