Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2017 18:58 - Не "Мамините детенца на прехода", "Стандарт", а "Маминото детенце на Злати Златев - Златистия
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Стандарт, Стандарт, мислех днес да си почина, но седнах да прочета, за беля, днешния брой, и попаднах на една красива литературна реминисценция с глинени крака - "Мамините детенца на прехода", на стр. 10, раздел "Общество". Това, което ме възмути в тази статия, Стандарт, е че мен ме няма там! И авторът - Мирослав Герасимов, го няма, защото той пише за "два свята  - единият е излишен", а единият свят, аджеба, е този на Йордан Златев, син на Злати Златев - Златистия, произвел безразборна стрелба преди дни на пъпа на столицата, посред бял ден, ако си спомням правилно (Стандарт, оправете си новините!), и "българите от чужбина" (разбирай "българите, с които се гордеем", както пише авторът в края на статията). Веднъж вече обърнах внимание на този забележителен инцидент, ще си призная, че поради заетостта ми тези дни, уви, при мен, както и при половин милион българи, които пътуват с метрото (да речем))) и още шест милиона, които живеят и пътуват с автобуси и личните си коли за работа сутрин, явно няма такива сериозни поводи за гордост, че да ни пишат по медиите, освен, когато не намерим портмонета на улицата и ги върнем на собственика, или нещо подобно)). Сметах изобщо да я зарежа тази тема, като жена, за мен тя е напълно обяснена, но, но, от статията на г-н Герасимов научих, кой бил всъщност стрелеца... Това, което всъщност не мога да простя на колегата Герасимов, е, че след всичко това, той е написал - " За отрочето на дупнишкото страшлище Злати Златев - Златистия, който в момента долежава присъда за убийство, е нормално да се каже, че "крушата не пада по-далече от дървото"." , а после - си е позволил да заяви, че "звучи като виц. Тъп и тъжен". Бре, колега, само мъничко ви липсва на вас, мъжете от прехода, съвсем мъничко - аз например,  ако бех на мястото на "дупнишкото сташилище" щях да се пукна от срам, като убиец и "чудовище", ако моят син беше стрелял така сватбарски, па и с чужд пистолет, посред бял ден! Хехе, че какво "дупнишко страшилище" е тоз баща, питам аз, с такъв син?! Остави го, колега, и не го наричай повече така. 
Още повече, че същият този син, както колегата е посочил по-горе, в обречено - минорен тон, е принудил майка си, жена вероятно на възраст, която очевидно има достатъчно нерви, за да дели живота си с "дупнишкото чудовище" и със сина му, да поеме вина, отново за калташка катастрофа, предизвикана от същия този Йордан, ей пак трябваше да проверя във вестника за тая фамилия, Златев (той, ако беше направил нещо по-добро през живота си, от това, да кара с превишена скорост, вероятно пиян, и да стреля в центъра на София посред бял ден с чужд пистолет, дори да беше участвал във ВИП Брадър, щяхма да знаем повече за него.) 
И заради него, ти, Мирослав Герасимов, ще пишеш,  че "Затова и все по-често новините за българите, с които ще се гордеем, ще идват от чужбина."? Я си поемете отговорността, колеги, че живеете в България, както казах тези дни и на един банкер. Вършете си работата и изисквайте и другите да я вършат, защото г-н Йордан Златев може и да се прочу по тоя начин, както споменава Герасимов, без да бъде убит някой, обаче преди месец убийство имаше, и го извърши малко дете,пак с чужд пистолет. Нищо не съм чула по този случай, "Стандарт". Би трябвало да върви след тази новина, някак, в анонс... 
Един поздрав, накрай, за всички почитатели). 







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651413
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031