Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 12:54 - Споделеното щастие
Автор: sever Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3107 Коментари: 2 Гласове:
73


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя." Тази мисъл на Буда ме събуди преди време от странна летаргия, обзела ме по собствено желание за бездействие. Помня, беше в Денят на великото мълчание когато търсех някой, с който не да говоря, а да помълча. Тогава разбрах, че съм щастлив човек. И освен това можех да правя щастие... от всякакъв материал. Откривах магическите елементи на всичко около себе си - от Хуна до Елевсинските мистерии. 
Избродих дирите на древните легенди за изгубено-намерената любов - на Кибела и Атис, Одисей и Пенелопа, на Афродита и Адонис, Ищар и Тамуз, Изида и Озирис... и открих, че любовта никога не се губи. Губим се ние. Често от незнание да следваме пътеките й. Друг път от гордост или безсилие да се смирим пред неподвластната и нам Сила. А понякога просто забравяме, че щастието не може да е самоцел, то е сбъдване на цялата ни вътрешна потребност от Хармония и споделеност, за да останем в пълноценното му имане.
Докато Океанидите беряли рози и теменужки, изникнал невероятно красивия Нарцис. Докато Пенелопа разпридала нишките, Одисей преспал с неземно-красивата муза, за да провиди, че щастието му е далеч оттам в един друг свят на обикновено обичане, което е одарено с Вечност. 
Все едно е дали си Клио /прославяща/, Ерато /обичаща/, Калиопа /сладкозвучната/, Терпсихора /танцуваща/, Талия /цветуща/, Урания /небесна/, Евтерпа /услаждаща/... или всичките заедно /най-добре/, но ако откриеш своя Одисей, споделеното щастие може да озари цял един живот.
Да си щастлив е начин на живот, светоусещане и безкрайна обич, която в споделянето си прелива навън - е-motion, към света.
Когато линията на разума последва тази на сърцето, липсата на всякакво далекоизточно разбиране за Аз-а, ни прави свободни да сме щастливи. Много щастливи! Ако си откриваме в правилност знаците и ги следваме в упоритост за сбъдване по Пътеките на Любовта.
Дали ще се превърнем в Малкия принц, търсещ просветление или в нечия фантазна доктрина, ще открием собствени стъпки, е все едно!, защото рано или късно осъзнаваме, че Всичко е свързано с всичко.
Това е мостът, който би ни превел не оттакък реката на Познанието, а би се срутил да паднем водопадно в дълбините й, доплувайки до собственото си умение да бъдем щастливи.



Гласувай:
73



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - Прекрасно съждение за простотата на щастието!:)))
22.08.2010 20:07
Приятно съпреживяване с Вечността в потвьрждение на Хармонията за малцина Докоснати в Пътя на Съвършенната Любов!:)))))))
цитирай
2. evrazol - Да
22.08.2010 23:04
Когато линията на разума последва тази на сърцето, липсата на всякакво далекоизточно разбиране за Аз-а, ни прави свободни да сме щастливи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sever
Категория: Изкуство
Прочетен: 608979
Постинги: 75
Коментари: 802
Гласове: 18309
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031